Μέλος των οργανισμών
YouTube Spotify Facebook LinkedIn
« ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Πάνος Καπίρης

..Αυτός είναι ο Πάνος Καπίρης. Οι καλλιτέχνες που έχει στην «πλάτη» του είναι αμέτρητοι. Βασίλης Καρράς, Πάολα, Νίκος Οικονομόπουλος, Γιάννης Πλούταρχος, Αντύπας, STAN, Άντζελα Δημητρίου.

Από πολύ μικρός, περίπου 10 ετών, ασχολείται με τον κόσμο της μουσικής. Όπως περιγράφει ο ίδιος, «είναι πολύ πλούσιος σε συναισθήματα. Όταν άρχισα, μου άρεσαν κάποιοι τραγουδιστές. Αλλά όταν τραγουδούσα, έλεγα μόνο δικά μου κομμάτια».

«Τα παιχνίδια μου πάντα ήταν μουσικά όργανα. Πλαστικές κιθάρες μου αγόραζαν οι γονείς μου. Στον ελεύθερο χρόνο μου δεν έπαιζα έξω σαν τα υπόλοιπα παιδιά. Ήμουν με την κιθάρα μου. Είχα βρει την κλίση μου».

Ευλογία να έχει βρει κανείς- από μικρός κιόλας- την κλίση του και αυτό με το οποίο θέλει να καταπιαστεί, πάση θυσία. Στα 13 του, αγόρασε το πρώτο του όργανο, ένα μπουζούκι, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα από τον Νίκο Παραμυθιώτη.

«Ξεκίνησα σαν τραγουδιστής, το 1989. Παράλληλα, όμως, στο μαγαζί που ήμουν, έπαιζα και μπουζούκι. Σιγά σιγά άρχισα να γράφω δικά μου τραγούδια και ξεκίνησα μια πολύ σημαντική συνεργασία με ένα σπουδαίο καλλιτέχνη, τον Αντώνη τον Παππά».

Το 1997, στα 25 του, λοιπόν, έβγαλε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά. «Ξεκίνησα με την Κωνσταντοπούλου και σιγά σιγά άρχισα να γράφω τραγούδια και να κάνω πολλές επιτυχίες».

Κατόπιν της πρώτης δισκογραφικής του δουλειάς, συνεργάστηκε με την Κατερίνα Στανίση. Και έγραψε το τραγούδι «Σ’ Έχω Κάνει Θεό».

«Έχω τραγούδια – σταθμούς. Και στην καριέρα πολλών καλλιτεχνών. Εκείνη την εποχή έγιναν μεγάλες επιτυχίες. Το τραγούδι της Κατερίνας Στανίση το έκανε επανεκτέλεση και ο Γιώργος Μαζωνάκης».

Ενδεικτικά, μερικά ακόμα τραγούδια είναι το «Στην Υγειά της Αχάριστης» του Αλέκου Ζαζόπουλου, το «Ακροβατώ» του Βαλάντη, το «Έτσι Είναι η Αγάπη» του Μάκη Δημάκη σε στίχους του Στέλιου Μαργωμένου και το «Έχω Μάτια και Βλέπω» του Νίκου Μακρόπουλου.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, μια συνεργασία που έχει ξεχωρίσει είναι εκείνη με την Νίκο Οικονομόπουλο, συνθέτοντας τραγούδια που ακούγονται μέχρι και σήμερα, όπως το «Κοίτα να Μαθαίνεις».

Μετά ακολούθησε η συνεργασία με την Ελένη Γιαννατσούλια, σε τραγούδια όπως «Εννοείται», «Ώρα Να Πηγαίνω», «Εξαιτίας σου» και «Για Χίλιους Λόγους». Μάλιστα, ο Νίκος Οικονομόπουλος είναι από τους καλλιτέχνες που επιθυμεί να συνεργαστεί ξανά.

«Με τον Γιάννη Πλούταρχο, είχαμε συνεργασία τέσσερα χρόνια. Σαν κιθαρίστας του και σαν συνθέτης. Επιτυχία μεγάλη το Φοβάμαι Εμένα και Μόνο». Εξάλλου, με αυτό τον καλλιτέχνη, σύστησε στο κοινό, μέσα από την εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά, τον γιο του Σταμάτη.

Και η λίστα με όσους έχει συνεργαστεί συνεχίζεται. Μάκης Δημάκης, Λευτέρης Πανταζής, Σάκης Αρσενίου, Κυριάκος Κυανός, Χρήστος Πάζης και Δημήτρης Χρυσοχοΐδης είναι μερικά, μόνο από τα ονόματα που συμπληρώνουν τη μακροσκελή λίστα.

Πηγή: https://bit.ly/2P2knLh

Protasis

© 2022 Protasis Music
Παπαφλέσσα 20
17563, Π. Φάληρο
Τηλ.: 210 3608040 - Fax.: 210 3634272 - email: [email protected]

Η Εταιρεία
Οροι Χρησης