Μέλος των οργανισμών
YouTube Spotify Facebook LinkedIn
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΣΑΚΗΣ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
13/12/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Οικονόμου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΣΑΚΗΣ

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Κυκλοφορεί από την ΠΡΟΤΑΣΙΣ Μουσικές Εκδόσεις / Protasis Music Publishing, η Δεύτερη Έκδοση του ιστορικού βιβλίου του Νίκου Οικονόμου, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΣΑΚΗΣ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ (Πρώτη Έκδοση 1995), που αποτελεί τη μοναδική και έγκυρη καταγραφή της ζωής και του έργου του Γιώργου Μητσάκη, ενός εκ τών μεγαλύτερων και βασικών δημιουργών του ρεμπέτικου.

Ο συγγραφέας, Νίκος Οικονόμου, κατέγραψε τη βιογραφία του μεγάλου μας δημιουργού, όπως ακριβώς εκείνος τη διηγήθηκε , διασταυρώνοντας και ερευνώντας με ακρίβεια γεγονότα των εποχών, που αναφέρονται οι διηγήσεις του Γιώργου Μητσάκη, κατέγραψε, συμπεριέλαβε και δημοσιεύει ανέκδοτα έργα σε στίχους και παρτιτούτρες του δημιουργού , καθώς και σπάνια δημοσιευμένα έργα του σε στιχους και παρτιτούρες.

Μια αναδρομή στην πραγματική, αυθεντική ιστορία της εποχής που γεννήθηκε και εξελίχθηκε το ρεμπέτικο, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό ,από το Αρχείο του Γιώργου Μητσάκη, χωρίς προσθήκες ή αλλοιώσεις του συγγραφέα, αλλά με ευθύνη και σεβασμό στην ακριβή καταγραφή γεγονότων του μουσικού πολιτισμού της εποχής, ιστορικών δεδομένων, όπως κατατέθηκαν από τον ίδιο το Γιώργο Μητσάκη.

Μέσα από την αφήγηση της ζωής του καταγράφονται σημαντικά ιστορικά μουσικά ντοκουμέντα, πολύτιμα για τους ερευνητές του μέλλοντος.

Η έκδοση αυτή αποτελκεί πλέον μια έκδοση Αρχείου , όχι μόνο για τους λάτρεις του ρεμπέτικου και του Γιώργου Μητσάκη , αλλά και για τους ερευνητές της εξέλιξης των πολιτισμικών μας στοιχείων μέσα από γεγονότα και στιγμές αυθεντικής ιστορικής και πολιτισμικής καταγραφής.

Είναι η μοναδική μαρτυρία που διασώζεται σήμερα, για μια προσωπικότητα του μουσικού μας πολιτισμού που αξίζει να υπάρχει στις βιβλιοθήκες των ανθρώπων που αγαπούν και ερευνούν τις ρίζες του.

Διατίθεται στα βιβλιοπωλεία, σε ψηφιακά βιβλιοπωλεία και μέσω της ΠΡΟΤΑΣΙΣ Μουσικες Εκδόσεις / Protasis Music Publishing www.protasismusic.gr e-mail:  info@protasismusic.gr

τηλ 0030-210 9849020 / 0030-210 3634272 / 0030-6977402024

Νίκος Οικονόμου ( 1953-2022 )

Ο Νίκος Οικονόμου σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μουσική στο Ελληνικό Ωδείο. Κάποια στιγμή η μουσική επικράτησε στις επιλογές του με την οποία ασχολήθηκε ολοκληρωτικά. Πρωτοεμφανίζεται το 1981 ως συνθέτης στους Μουσικούς Αγώνες της Κέρκυρας που οργάνωσε ο Μάνος Χατζηδάκις με το τραγούδι «Αν δεν είσαι τυχαίος». Το 1983 κυκλοφορουν από τη δισκογραφική εταιρεία «Λύρα» 12 τραγούδια του με το γενικό τίτλο «Αφύλαχτη διάβαση». Σταδιακά περνά οριστικά στο χώρο της δισκογραφίας και των μουσικών παραγωγών όπου και παρέμεινε με πλήθος δισκογραφικών παραγωγών μέσα από την εταιρεία Protasis Music που ιδρύθηκε απ τον ίδιο το 1994 . Ετσι προκύπτει η συνεργασία του με τον Γιώργο Μητσάκη που του εμπιστεύτηκε τη συγγραφή της Αυτοβιογραφίας του ( Α' έκδοση από τις Εκδόσεις του 21ου το 1995). Ακολουθεί ένα σκληρόδετο λεύκωμα για τον Γιώργο Μητσάκη(εκδόσεις Μανιατέας Τεγόπουλος).  Το 2009 εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Το τραμ το τελευταίο» που κυκλοφορησε απο τις Εκδόσεις Λιβάνη. Στη συνέχεια το 2021 εκδόθηκε και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις "Αρμός" το δεύτερό του μυθιστόρημα με τίτλο «Μιά Μερσεντές χρώματος γκρενά».

Είναι ιδρυτής της Εκδοτικής Εταιρείας μουσικών έργων Protasis Music Publishing που εκπροσωπεί και διαχειρίζεται πνευματικά δικαιώματα Ελλήνων και ξένων δημιουργών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Protasis

© 2024 Protasis Music
Παπαφλέσσα 20
17563, Π. Φάληρο
Τηλ.: 210 3608040 - Fax.: 210 3634272 - email: info@protasismusic.gr

Η Εταιρεία
Οροι Χρησης