Μέλος των
YouTube Spotify Facebook
KOSMOKRATORS & Agathonas - FRENETIKA
30/06/2016

                       KOSMOKRATORS

Αυθεντικό Ρεμπέτικο  από αυθεντικούς Ευρωπαίους 

CD  KOSMOKRATORS & Agathonas

FRENETIKA    

To CD διανέμεται ψηφιακά απ την PROTASIS MUSIC .

Σύντομα και στα δισκοπωλεία

Μια πρωτοβουλία ευγενών εραστών του ρεμπέτικου , μιας ομάδας που ξεκινά απ το Βέλγιο και ο πυρήνας της αποτελείται από δύο Ολλανδούς τον Frans De Clercq, τον Karsten de Vilder  και έναν Βέλγο τον  Dimi Dumortier . Δημιούργησαν μια ρεμπέτικη κομπανία τους Kosmokrators,  η οποία χαρακτηρίζεται από την βαθιά έρευνα των πρωτογενών στοιχείων αυτού  του είδους  και  την πιστή μεταφορά ήχου,  επιλογής οργάνων,  ενορχήστρωσης και στίχου σε άψογη ελληνική . Χαρακτηριστικό της ομάδας είναι κατ’ εξοχήν η διασκευή ρεμπέτικων σε ξένη γλώσσα ( Αγγλικά , Γαλλικά , Ολλανδικά ) χωρίς αλλοίωση των  μελωδικών και ρυθμικών γραμμών του  είδους ..

Για τους ιδρυτές  της κομπανίας  αυτή η πρωτοβουλία ξεκινά απ την αγάπη τους για το ρεμπέτικο και την πρόθεσή τους να το διαδώσουν  στο διεθνές κοινό  και δεν αποτελεί πρωτογενή δραστηριότητα  γι’ αυτούς . Ο Frans De Clercq είναι επίσημος μεταφραστής σε 5 γλώσσες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο , ο Karsten de Vilder είναι μοντέρ σε τηλεοπτικό σταθμό και ο Dimi Dumortier είναι εικαστικός.

Στο Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γαλλία οι Kosmokrators παρουσιάζουν σε ζωντανές εμφανίσεις το ρεμπέτικο σε όλες τις γλώσσες που μεταφράζουν και φυσικά στην ελληνική, με ιδιαίτερη αποδοχή από το ξένο κοινό και επιτυχία  ..

Αποτελούν το δίαυλο  ενός  ειρηνικού  μουσικού «κινήματος» του ρεμπέτικου  στην Ευρώπη   , το αγγίζουν με σεβασμό, παιδεία και γνώση , παρουσιάζοντας το  για πρώτη φορά,  σε ευρύ κοινό, σ αυτή τη μορφή.

Οι Kosmokrators  συνεργάζονται και με Έλληνες μουσικούς στις συναυλίες τους και έχουν και μόνιμο guest της ομάδας τον  Αγάθωνα Ιακωβίδη .  Είναι άξιοι πρεσβευτές του ρεμπέτικου στο Ευρωπαϊκό κοινό και αξίζουν της ιδιαίτερης προσοχής μας για το έργο πολιτισμού που παράγουν, προωθώντας ένα απ τα πιο πολύτιμα  και διαχρονικά είδη  του μουσικού μας πολιτισμού.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ  ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΠ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ

Οι Κοσμοκράτορες παρουσιάζουν ρεμπέτικα τραγούδια στα γαλλικά, ολλανδικά, anglika και ελληνικά. Οι μεταφράσεις τους είναι όσο γίνεται κυριολεκτικές, και αναπαράγουν τον σκληρό και περιθωριακό χαρακτήρα των αυθεντικών τραγουδιών.

Το θέμα είναι κατεξοχήν ο κόσμος του μάγκα, εκεί που ζούσαν οι αυθεντικοί και περήφανοι χασικλίδες και μουσικοί της Αθήνας και του Πειραιά.

 

Τα λόγια πάντα καπνιστά, που και που , προσαρμοσμένα στην σύγχρονη εποχή, άλλοτε χοντρά, άλλοτε τρυφερά, αλλά πάντα με μια μεγάλη δόση χιούμορ.

Στο CD συμμετέχουν :

Agathonas Iakovidis( baglamas, voice),

Frans De Clercq ( bouzouki, voice),

Michalis Karakatsanis ( bouzouki, voice),

Giannis Perisoratis ( bouzouki, voice),

Karsten De Vilder ( guitar, voice),

Dimi Dumo ( percussion, voice),

Dimos Vougioukas ( accordeon),

Vasilis Stefanopoulos( double bass).

Protasis

© 2018 Protasis Music
Παπαφλέσσα 20
17563, Π. Φάληρο
Τηλ.: 210 3608040 - Fax.: 210 3634272 - email: info@protasismusic.gr

Η Εταιρεία
Οροι Χρησης