Μέλος των οργανισμών
YouTube Spotify Facebook LinkedIn
« ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Πάνος Φαλάρας

Ο Πάνος Φαλάρας γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1951. Ποιητής, δημοσιογράφος κι ένας από τους πολυγραφότερους στιχουργούς της ελληνικής δισκογραφίας με περίπου 1500 τραγούδια να φέρουν στους στίχους τους την υπογραφή του.

Ο Πάνος Φαλάρας ξεκίνησε να γράφει σε ηλικία 15 ετών, ενώ στα 16 του δημοσιεύτηκε ένα ποίημά του στο περιοδικό Νέα Εστία, που είχε ιδρύσει ο Γρηγόρης Ξενόπουλος. Στα 17 του, το 1968, παρακολούθησε μαθήματα στίχου δι’ αλληλογραφίας, σε σχολή που διεύθυνε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ενώ σπούδασε και δημοσιογραφία. Το 1971, όντας φαντάρος, έκανε ένα βιβλίο με ποιήματα, με τίτλο «Μητρώα Ζωής». 

Το επαγγελματικό του ξεκίνημα στη στιχουργική έγινε μέσω ενός διαγωνισμού, που διοργάνωνε το περιοδικό Ταχυδρόμος και η εταιρία Columbia, με Γιάννη Μαρκόπουλο, Νίκο Γκάτσο, Λουκιανό Κηλαηδόνη κ.ά. στην επιτροπή. Επιλέχθηκαν 12 στίχοι, μεταξύ αυτών και ο στίχος του Πάνου Φαλάρα, που μελοποιήθηκαν από 12 νέους συνθέτες. Το τραγούδι λεγόταν «Καπετάνιος Στη Χαβάη», το τραγούδησε ο Θέμης Ανδρεάδης και ο συμπεριλήφθηκε στο δίσκο «Ο Χρυσός Δίσκος της Κολούμπια», που κυκλοφόρησε το 1974. 

Στη συνέχεια, η πορεία ήταν ανοδική, με τον Πάνο Φαλάρα να σημειώνει επιτυχία με τραγούδια που τραγούδησαν καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες, όπως Γλυκερία, Θέμης Αδαμαντίδης, Ελπίδα, Μιχάλης Δημητριάδης, αλλά και Αντώνης Ρέμος, Γιώργος Μαζωνάκης, Νίκος Βέρτης, Δέσποινα Βανδή και πάρα πολλοί άλλοι.

Protasis

© 2024 Protasis Music
Παπαφλέσσα 20
17563, Π. Φάληρο
Τηλ.: 210 3608040 - Fax.: 210 3634272 - email: info@protasismusic.gr

Η Εταιρεία
Οροι Χρησης