Μέλος των οργανισμών
YouTube Spotify Facebook LinkedIn
« ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Βασίλης Γιαννόπουλος

Ο Βασίλης Γιαννόπουλος μεγάλωσε και γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι από τους σημαντικότερους Έλληνες στιχουργούς, που έχει να επιδείξει τα τελευταία χρόνια η εγχώρια δισκογραφία. Και όχι άδικα...

Τα τραγούδια του Βασίλη Γιαννόπουλου είναι ευρέως γνωστά, ενώ είναι κάτοχος πολλών  χρυσών και πλατινένιων  δίσκων από δημοφιλείς ερμηνευτές που τον τραγούδησαν: Από Γιάννη Πάριο, Χαρούλα Αλεξίου και Πασχάλη Τερζή, μέχρι Γιώργο Νταλάρα, Πέγκυ Ζήνα, Νότη Σφακιανάκη και Αντώνη Ρέμο.

Οι στίχοι του αποτελούν έμπνευση για περιζήτητους μουσικοσυνθέτες ή τραγουδοποιούς: Χαρακτηριστικά αναφέρονται οι Χριστόφορος Κροκίδης και Βασίλης Παπακωνσταντίνου, μέχρι και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Χρήστος Δάντης και Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Αγαπημένα τραγούδια όλων των Ελλήνων, φέρουν την συνθετική υπογραφή του: «Οδός Ελλήνων», «Μου 'χεις κάνει την ζωή μου κόλαση», «Ματώνω», «Ροκ Μπαλάντα», «Στο κάτω- κάτω της γραφής», «Φεύγω, χωρίζω», «Φεγγάρι μου χλωμό», «Εγώ τα σπάω», «Θέλω να μάθω», «Έχει ένα φεγγάρι απόψε», «Διώξε την πίκρα», «Αντέχω» και τόσα άλλα.

Protasis

© 2024 Protasis Music
Παπαφλέσσα 20
17563, Π. Φάληρο
Τηλ.: 210 3608040 - Fax.: 210 3634272 - email: info@protasismusic.gr

Η Εταιρεία
Οροι Χρησης