Μέλος των οργανισμών
YouTube Spotify Facebook LinkedIn
« ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Ανδρέας Κατσιγιάννης

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Προέρχεται από οικογένεια που έχει άμεση σχέση με την ελληνική μουσική. Από πολύ μικρή ηλικία ανδρώνεται μουσικά σε ένα περιβάλλον που σχετίζεται με το ρεμπέτικο τραγούδι, τους έντεχνους δημιουργούς αλλά και την Βυζαντινή μουσική.

Σε ηλικία δώδεκα χρονών περίπου αρχίζει να ασχολείται με την μουσική, ξεκινώντας ουσιαστικά την επαγγελματική του καριέρα παίζοντας σαντούρι στη δισκογραφία και σε δημόσιες εμφανίσεις, σε χώρους συναυλιών, ενώ παράλληλα σπουδάζει την τέχνη της Βυζαντινής Μουσικής δίπλα στους κορυφαίους πρωτοψάλτες Μανώλη Χατζημάρκο και Μιχάλη Μελέτη και ανώτερα θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου.

Την περίοδο 1993-1997 βρίσκεται για σπουδές στη Θεσσαλονίκη στη Θεολογική σχολή του ΑΠΘ και ταυτόχρονα δραστηριοποιείται έντονα στη μουσική, ενώ παράλληλα γνωρίζεται με τον σπουδαίο βιολιστή της πόλης Κυριάκο Γκουβέντα με τον οποίο όπως αποδεικνύεται αργότερα κατάφεραν να κάνουν διάφορες καινοτομίες στο χώρο της δισκογραφίας και του γενικότερου μουσικού κλήματος που επικρατεί από το 1998 μέχρι σήμερα.

Κορυφαίο γεγονός για τον Ανδρέα Κατσιγιάννη αποτελεί η πρωτοβουλία του για την ίδρυση της Ορχήστρας ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας. Το 1998 ο Ανδρέας Κατσιγιάννης ιδρύοντας την ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας με αρωγούς και συμπαραστάτες συνομήλικους φίλους μουσικούς από την πόλη της Νέας Ιωνίας και του Βόλου, ξεκινούν μια πορεία έντονης δραστηριότητας και καινοτομίας με εκατοντάδες εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά και με ένα σημαντικό εκδοτικό έργο (12 cd -2dvd) που ξεπερνά τις 700 χιλιάδες!!! αντίτυπα.

Ξεχωριστή στιγμή σταθμό αποτελεί η συνεργασία του Ανδρέα Κατσιγιάννη με τον Γιώργο Νταλάρα. Από τις αρχές του 2000 συνεργάζονται σε συναυλίες αλλά και δισκογραφικά κάνοντας μαζί πολλές φορές και τις επιμέλειες κάποιων εκδόσεων. Ο Γιωργος Νταλάρας από το 2003 είναι καλλιτεχνικός σύμβουλος και παραγωγός όσον αφορά την εκδοτική δραστηριότητα της Εστουδιαντίνας.

Συνεργάζεται επίσης με τραγουδιστές από το χώρο του λαϊκού και του έντεχνου τραγουδιού όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Νάνα Μούσχουρη, η Μαρία Φαραντούρη, ο Μανώλης Μητσιάς, η Γλυκερία,ο Πασχάλης Τερζής κ.α, καθώς και με την πλειονότητα της νέας γενιάς τραγουδιστών. Από το χώρο της παράδοσης με τη Δόμνα Σαμίου, το Χρόνη Αϊδονίδη, την Ξανθίππη Καραθανάση αλλά και τους δεξιοτέχνες Γιώργο Κόρο, Γιάννη Βασιλόπουλο, Βασίλη Σαλέα και πλειάδα ξεχωριστών μουσικών και τραγουδιστών από το χώρο αυτό.

Ένα ιδιαίτερο κομμάτι της μουσικής δραστηριότητας του Ανδρέα Κατσιγιάννη είναι η μουσική σύνθεση. Έχει γράψει μουσική για πάνω από δεκαπέντε θεατρικές παραγωγές. Επίσης έχει επενδύσει μουσικά πολλά ντοκιμαντέρ αλλά έχει γράψει μουσική και για την τηλεόραση.

          Το 2008 στα πλαίσια της διεκδίκησης – και τελικά ανάληψης – των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, ο Ανδρέας Κατσιγιάννης συνθέτει τον Ύμνο των Μεσογειακών Αγώνων, ο οποίος μετά απο ψηφοφορία όλων των μελών, αποφασίστηκε να αποτελεί το επίσημο Μουσικό Σήμα-Ύμνο της διοργάνωσης.

           Στο χώρο του τραγουδιού έχει δραστηριοποιηθεί τα τελευταία χρόνια με ιδιαίτερες συνεργασίες με στιχουργούς όπως , με το Λευτέρη Παπαδόπουλο, τον Ηλία Κατσούλη, τον Ισαάκ Σούση, την Ελένη Γιαννατσούλια, την Λίνα Δημοπούλου , κ. α. και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς τραγουδιστές.

Έχει εκδώσει δίσκους με ορχηστρική μουσική και τελευταία κυκλοφόρησε ένα μουσικό έργο αφιερωμένο στην Ίμβρο και την Τένεδο με τον τίτλο “Της Μνήμης και της Λήθης”, σε συνεργασία με το ίδρυμα ΙΔΙΣΜΕ , την αιγίδα της UNESCO και του Οικουμενικού Πατριαρχείου και με την συμμετοχή σε δύο τραγούδια στα Ελληνικά και τα Τουρκικά του Γιώργου Νταλάρα και του Zulfu Livaneli.

Το 2013 κυκλοφόρησε η έκδοση με τα μελοποιημένα ποιήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, από την ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και την ΕΜΙ music, με τον τίτλο “Εικόνα Αχειροποίητη”, αυτή η συλλογή κυκλοφόρησε και σε ειδική έκδοση για διάφορες Πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες ανά τον Κόσμο. Επίσης και μια συλλογή με 12 καινούργια τραγούδια με την συμμετοχή κυρίως νέων τραγουδιστών, με τίτλο «ΟΙ ΦΩΝΕΣ Σ’ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ» από την OGDOO MUSIC GROUP.

Μουσικές του βρίσκονται σε δεκάδες δισκογραφικές συλλογές ανά τον κόσμο. Συνολικά έχει στο ενεργητικό του 9 προσωπικούς Δίσκους με τραγούδια και ορχηστρική Μουσική ,καθώς και πάνω από 250 τραγούδια που έχουν εκδοθεί σε συλλογές, σε συνεργασία με γνωστούς στιχουργούς και ποιητές.

Το Μάρτιο του 2009 ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής του απένειμε το Οφφίκιο «ΑΡΧΩΝ ΜΑΪΣΤΩΡ» του θρόνου σε αναγνώριση του πολιτιστικού του έργου και της προσφοράς του στον Απόδημο Ελληνισμό, με αφορμή την πρωτότυπη Μουσική που συνέθεσε για το Ελληνικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.

Είναι καθηγητής Μουσικής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Protasis

© 2022 Protasis Music
Παπαφλέσσα 20
17563, Π. Φάληρο
Τηλ.: 210 3608040 - Fax.: 210 3634272 - email: [email protected]

Η Εταιρεία
Οροι Χρησης