Μέλος των οργανισμών
YouTube Spotify Facebook LinkedIn
Μίλτος Παύλου - Τη ζωή μου εγώ
19/06/2024

Πολυγραφότατος, πολύπλευρος και πολυπράγμων  ο Μίλτος Παύλου, επανέρχεται καλλιτεχνικά , μετά από τις δυο σημαντικές δημιουργίες και παραγωγές του με μελοποίηση ποιημάτων του Κωνσταντίνου Καβάφη   Συλλογές ΙΘΑΚΗ και ITHACA στην ελληνική και αγγλική γλώσσα από τον ίδιο , με το single  «Τη ζωή μου εγώ”, τραγούδι – δείγμα αισθητικής της γραφής του μουσικά και στιχουργικά και προάγγελο  της επερχόμενης συλλογής του με γενικό τίτλο  Νόημα , που πρόκειται να κυκλοφορήσει ως ολοκληρωμένο άλμπουμ το φθινόπωρο από την Protasis Music .

Tο τραγούδι « Τη ζωή μου εγώ» Το τραγούδι αυτό αντιπροσωπεύει το μετέωρο βήμα μιας προσωπικής πορείας και σηματοδοτεί μια αποφασιστική στιγμή της ζωής. Το ταξίδι που τελειώνει και το νέο που ξεκινά.

Αποτελεί σύμφωνα με τον ίδιο το δημιουργό του, ένα κομβικό και σημαντικό κομμάτι για την τραγουδοποιϊα του και τη ζωή του, χωρίς να είναι απαραίτητα, το πλέον αντιπροσωπευτικό του ύφους και του ήχου του επερχόμενου ολοκληρωμένου άλμπουμ. . 

O δίσκος Νόημα που ετοιμάζεται, περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές μουσικές αισθητικές προτάσεις με έναν πολυεδρικό ήχο που στηρίζεται τόσο στη δυτική παράδοση, όσο και με καταβολές και σε στίχο που στηρίζεται σεμια δυναμική εκδοχή της νέας ελληνικής γλώσσας και μουσικής παράδοσης, από έναν Έλληνα που ζει στο εξωτερικό όπως ο Μίλτος.

Tο τραγούδι «Τη ζωή μου εγώ» είναι η γέφυρα που φέρνει κοντά τους δύο κόσμους. Είναι ένας προσωπικός ύμνος-ομολογία μεγάλων αποφάσεων, καταστροφής και επανεφεύρεσης του εαυτού, στην αναζήτηση νοήματος και στην οικοδόμηση μιας νέας πορείας ζωής. 

Το κρητικό λαούτο που παίζει ο καλός συνεργάτης του Μίλτου, Σέργιος Βούδρης - όπως και τις κιθάρες, ενώ είναι συμπαραγωγός και ενορχηστρωτής όλου του δίσκου - σημαδεύει τη στιγμή του μετέωρου βήματος ανάμεσα στην απώλεια, την απόλυτη κρίση και τη χάραξη μιας νέας πορείας ζωής..

Τα φωνητικά του ρεφρέν απογειώνονται από την Αμαλία Παύλου, ταλαντούχα νέα τζαζ τραγουδίστρια και ανιψιά του Μίλτου Παύλου, κόρη του αδελφού του Θανάση, που είναι και αυτός σολίστας κλασσικής κιθάρας.

Όπως δηλώνει ο ίδιος

«Το Τη ζωή μου εγώ ορίζω περιγράφει και σημαδεύει την κρίσιμη στιγμή που κάποτε συναντάμε στη ζωή μας. Συχνά σε μια αντίστιξη καταστροφών, αγωνίας, επιβίωσης αλλά και ανάτασης και με αναλαμπές ευτυχίας και ολοκλήρωσης. Μέσα απ’τον έρωτα και τη γνώση, μέσα από την αλήθεια, την ελευθερία και την επιφώτιση που μπορεί να προσφέρει η εσωτερική αναζήτηση. Όταν καλείσαι να πάρεις αποφάσεις και για να το κάνεις αυτό χρειάζεται να κοιταχτείς καλά στον καθρέφτη, να αναζητήσεις το αυθεντικό εντός σου να γίνεις κομμάτια και να ξαναχτιστείς απ’την αρχή.»

Μίλτος Παύλου

Σύντομο βιογραφικό

Ο Μίλτος Παύλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, ενώ σήμερα ζει και εργάζεται στη Βιέννη, Αυστρία, με τη σύζυγό του Μάγια Ζίλιχ και τα δύο μικρά τους παιδιά. Έχει και λατρεύει τρεις κόρες κι έναν γιο. Ερευνητής και συγγραφέας για τα δικαιώματα του ανθρώπου, με σπουδές Κοινωνιολογίας (Ιταλία) και Νομικής (Θεσσαλονίκη), υπηρετεί στον Ευρωπαϊκό Φορέα για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA – EU Agency for Fundamental Rights). Ανάμεσα σε άλλα, διευθύνει και υλοποιεί το EU LGBTIQ Survey σε 30 ευρωπαϊκές χώρες. 

Κατά τα τελευταία τριάντα χρόνια εργάστηκε σε διαφορετικές χώρες της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας, διευθύνοντας διεθνείς διεπιστημονικές ομάδες μελέτης και έρευνας, ενώ υπήρξε Ειδικός Επιστήμονας στο Συνήγορο του Πολίτη και διευθυντής ινστιτούτων και κέντρων μελέτης και καταπολέμησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (i-RED, HLHR-KEMO Εθνικό Παρατηρητήριο κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας. 

Παράλληλα με την κύρια επαγγελματική του καριέρα συνθέτει και δημιουργεί τραγούδια στην ελληνική και αγγλική  γλώσσα , για τον έρωτα, το ταξίδι, τόπους, ανθρώπους και για ό,τι αξίζει και ό,τι αλλάζει τη ζωή. 

* Η καλλιτεχνική δραστηριότητα του Μίλτου Παύλου δεν έχει σκοπό το κέρδος και κάθε ενδεχόμενο έσοδο από αυτήν προορίζεται σε δωρεές σε οργανισμούς που υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Συντελεστές: 

 

Μουσική: Μίλτος Παύλου

Στίχοι: Μίλτος Παύλου

Ερμηνευτής: Μίλτος Παύλου

Φωνητικά: Αμαλία Παύλου

Ενορχήστρωση: Σέργιος Βούδρης 

Κρητικό λαούτο – κιθάρες - pads: Σέργιος Βούδρης 

Mix – Mastering: Σταύρος Γεωργιόπουλος @ Diskex Studio 

Ηχογραφήσεις φωνής: Studio Altāria @Bruckhaufen, Vienna 

Artwork - Photography: Μίλτος Παύλου

 

Παραγωγή: Μίλτος Παύλου - Σέργιος Βούδρης 

 

Κοινωνικά δίκτυα του Μίλτου Παύλου:

http://www.miltospavlou.art/  (επίσης για παραγγελίες CD)

https://www.facebook.com/MiltosPavlouMusic/

https://www.youtube.com/@miltospavlou

https://instagram.com/miltos_pavlou

Spotify: https://tinyurl.com/MiltosPavlou

Κυκλοφορεί ψηφιακά από την Protasis Music σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες

Spotify: https://spoti.fi/3KM5hrX
iTunes/Apple Music: https://apple.co/4cvhv41
Deezer: https://bit.ly/4c3OIDN

Youtube: https://youtu.be/mMuOjA5d6zo

Protasis

© 2024 Protasis Music
Παπαφλέσσα 20
17563, Π. Φάληρο
Τηλ.: 210 3608040 - Fax.: 210 3634272 - email: info@protasismusic.gr

Η Εταιρεία
Οροι Χρησης