Μέλος των οργανισμών
YouTube Spotify Facebook LinkedIn
ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΥΛΟΥ EVERYWHERE NOWHERE - TRAVELER SOUL
03/07/2024

ΝΕΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

 

Μ Ι Λ Τ Ο Σ   Π Α Υ Λ Ο Υ

2 Νέα singles

EVERYWHERE – NOWHERE, η ψυχή ταξιδεύουσα

TRAVELING SOUL

Κυκλοφορoύν ψηφιακά από την Protasis Music

Ψυχή ταξιδεύουσα στο λόγο και στη μουσική ο συνθέτης , στιχουργός και ερμηνευτής Μίλτος Παύλου , μας παρασύρει για μια ακόμη φορά στο ιδιαίτερο μουσικά στιχουργικά και εκφραστικά  μουσικό του ταξίδι μέσα από κλασσικές μουσικές φόρμες και προφανείς ποιητικές αναφορές στο στίχο του  με δυο καινούργια δίδυμα singles σε ελληνοαγγλική εκδοχή το πρώτο και αγγλική εκδοχή πάνω στην ίδια μουσική το δεύτερο που κυκλοφορούν ήδη.

Ο ίδιος διασκευάζοντας σε δυο γλώσσες το έργο του επιχειρεί την προώθησή του και στις ξένες αγορές ταυτόχρονα μέσω και της Protasis Music που κάνει βήματα το τελευταίο καιρό και σε αυτό τον τομέα.

Τίτλοι των δυο νέων τραγουδιών

1.EverywhereNowhere, η ψυχή ταξιδεύουσα   - ελληνο - αγγλική εκδοχή

2.Traveler Soul  Αγγλική εκδοχή

Ο ίδιος ο δημιουργός τους αποτυπώνει αναλύοντας τη φυσιογνωμία και το περιεχόμενο και των δυο τραγουδιών παρακάτω

«To τραγούδι EverywhereNowhere / η ψυχή ταξιδεύουσα είναι μια electro- synth- dream pop μεταερωτική και με μεταφυσικές ανησυχίες μπαλάντα. Αποτελεί προϊόν έμπνευσης από τον έρωτα του Μίλτου με τη σύντροφό του του Μάγια Ζίλιχ και από ένα πεζό ρομαντικού ρεαλισμού του 19ου αιώνα του Ιβάν Τουργκένεφ, έτσι όπως μεταφράστηκε στα ελληνικά από τον Δημήτρη Τριανταφυλλίδη.

Το δίδυμο singles που δημοσιεύτηκαν είναι αφενός, η radio version της πρωτότυπης ελληνο-αγγλικής εκδοχής του τραγουδιού και αφετέρου το αγγλικό του αδελφάκι, Traveler Soul, δηλαδή η σχεδόν πιστή αγγλική μετάφραση του ελληνο-αγγλικού στίχου του πρώτου.

Το τραγούδι μιλά για τον καιρό της απώλειας και την ολιστική και υπερκόσμια φύση της βαθιάς αγάπης που φιλοδοξεί να υπερβεί το χρόνο και το εφήμερο του σώματος. Παραπέμπει στις ανακουφιστικές θεωρίες περί πανψυχισμού στο σύμπαν, ως απάντηση στη συνειδητοποίηση της ματαιότητας  και της θνητότητας. Καταλήγει στην αποδοχή του αποχωρισμού και στην ανάταση μέσα από την αιώνια και υποσχόμενα αδιάλειπτη σύνδεση των ψυχών που κάποτε συναντήθηκαν και φευγαλέα ενώθηκαν σε ένα «επίγειο μετέωρο έρεισμα».

ΠΡΟΣΕΧΩΣ: Έρχονται έτσι αυτά τα δύο singles να συμπληρώσουν άλλες δύο ψηφίδες του προσωπικού δίσκου ΝΟΗΜΑ που θα εκδοθεί τον Νοέμβριο. Ένα χρόνο μετά την πρώτη συλλογή ‘ΙΘΑΚΗ’ με μελοποιήσεις 12 ποιημάτων του Κ.Καβάφη ο Μίλτος Παύλου επιστρέφει το Νοέμβριο με το ΝΟΗΜΑ, μια συλλογή κομματιών σε δικό του στίχο. Τα τραγούδια αγγίζουν πτυχές της ζωής ως ταξίδι, της ανθρώπινης κατάστασης και της αναζήτησης νοήματος μέσα από τον έρωτα,  τη μετανάστευση, τη φυγή και την επιστροφή, την ατομική και συλλογική ολοκλήρωση και τους κοινωνικούς αγώνες.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Μίλτος Παύλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, ενώ σήμερα ζει και εργάζεται στη Βιέννη, Αυστρία, με τη σύντροφό του Μάγια Ζίλιχ και τα δύο μικρά τους παιδιά. Έχει και λατρεύει τρεις κόρες κι έναν γιο. Ερευνητής και συγγραφέας για τα δικαιώματα του ανθρώπου, με σπουδές Κοινωνιολογίας (Ιταλία) και Νομικής (Θεσσαλονίκη), υπηρετεί στον Ευρωπαϊκό Φορέα για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA – EU Agency for Fundamental Rights). Ανάμεσα σε άλλα, διευθύνει και υλοποιεί το EU LGBTIQ Survey σε 30 ευρωπαϊκές χώρες.

Κατά τα τελευταία τριάντα χρόνια εργάστηκε σε διαφορετικές χώρες της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας, διευθύνοντας διεθνείς διεπιστημονικές ομάδες μελέτης και έρευνας, ενώ υπήρξε Ειδικός Επιστήμονας στο Συνήγορο του Πολίτη και διευθυντής ινστιτούτων και κέντρων μελέτης και καταπολέμησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (i-RED, HLHR-KEMO Εθνικό Παρατηρητήριο κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας.

Παράλληλα με την κύρια επαγγελματική του καριέρα συνθέτει και δημιουργεί τραγούδια στα ελληνικά και στα αγγλικά, για τον έρωτα, το ταξίδι, τόπους, ανθρώπους και για ό,τι αξίζει και ό,τι αλλάζει τη ζωή.

* Η καλλιτεχνική δραστηριότητα του Μίλτου Παύλου δεν έχει σκοπό το κέρδος και κάθε ενδεχόμενο έσοδο από αυτήν προορίζεται σε δωρεές σε οργανισμούς που υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Συντελεστές:

Μουσική: Μίλτος Παύλου

Στίχοι: Μίλτος Παύλου

Ερμηνευτής: Μίλτος Παύλου

Ενορχήστρωση: Σέργιος Βούδρης

Mix – Mastering: Σταύρος Γεωργιόπουλος @ Diskex Studio

Ηχογραφήσεις φωνής: Studio Altāria @Bruckhaufen, Vienna

Artwork - Photgraphy: Μίλτος Παύλου + JWST pic of Orion Nebulae

 

Παραγωγή: Μίλτος Παύλου - Σέργιος Βούδρης

 

Κοινωνικά δίκτυα του Μίλτου Παύλου:

http://www.miltospavlou.art/  (επίσης για παραγγελίες CD)

https://www.facebook.com/MiltosPavlouMusic/

https://www.youtube.com/@miltospavlou

https://instagram.com/miltos_pavlou

Spotify: https://tinyurl.com/MiltosPavlou

 

Κυκλοφορεί ψηφιακά από την   Protasis Music  σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες:

Traveler Soul by Miltos Pavlou

Spotify: https://spoti.fi/3zoLFrs

iTunes/Apple: https://apple.co/4eP8J2M

Deezer: https://bit.ly/3XPAP86

YouTube: https://youtu.be/Cq9CHqkyopc

 

Everywhere Nowhere I Psihi Taxidevousa, Radio Version by Miltos Pavlou

Spotify: https://spoti.fi/3xM2HiD

iTunes/Apple: https://apple.co/3RTdsXh

Deezer: https://bit.ly/4bzp8FA

YouTube: https://youtu.be/5cwk48s0KAA

 

Protasis

© 2024 Protasis Music
Παπαφλέσσα 20
17563, Π. Φάληρο
Τηλ.: 210 3608040 - Fax.: 210 3634272 - email: info@protasismusic.gr

Η Εταιρεία
Οροι Χρησης